Duurzaamheid met installateur Witte
Ons dagelijks werk bestaat uit het installeren van duurzame installaties in vrijstaande woningen. Dit houdt in dat wij volgens de laatste EPC-normen werken. EPC staat voor 'Energie Prestatie Coëfficiënt' en is door de overheid in het leven geroepen voor nieuwbouwwoningen en utiliteitsbouw. Omdat wij dagelijks met duurzaamheid bezig zijn, zijn wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en gaan zelfs verder dan de EPC-norm van 0,4 voor nieuwbouwwoningen. Met duurzaam bouwen wordt niet alleen het milieu gespaard, maar levert op termijn ook een financiële besparing op. Hieronder vindt u veel voorkomende producten die de energierekening fors naar beneden kunnen brengen.
Zonneboilers
Een zonneboiler is een paneel dat net als zonnepanelen op het dak ligt en is voorzien van collectoren. Deze collectoren verwarmen het water dat door de panelen loopt, wat vervolgens gebruikt kan worden om bijvoorbeeld te douchen. In principe kan het ook gebruikt worden voor de cv-installatie, maar zonneboilers geven 's zomers het meeste rendement en dan wordt de cv-installatie zelden gebruikt. Zonneboilers geven het beste rendement in een huishouden met meerdere personen met een grote warm water behoefte. Dit product is uitermate geschikt voor mensen die energie willen besparen en het milieu willen ontlasten.
Zonnepanelen
PV-cellen, ofwel Zonnepanelen zijn een goeie manier om energie te besparen. Als er voldoende panelen op het dak worden geplaatst, dan is er voor 20 tot 25 jaar gratis stroom. Zonnepanelen hebben een gemiddelde terugverdien tijd van ongeveer 8 jaar. Dit is uiteraard afhankelijk van de olieprijs. Wij werken slechts met A-merken omvormers en voornamelijk met Enphase. De micro omvormers van Enphase geven een hoge opbrengst, omdat ze elk afzonderlijk paneel monitoren. Hiermee wordt een onafhankelijke opbrengst per paneel gerealiseerd. Klik hier voor meer informatie over Enphase omvormers.
Warmtepomp
Een warmtepomp onttrekt warmte of koude aan de lucht of aarde, net zoals een koelkast koelt. In de winter verwarmt een warmtepomp uw huis en in de zomer kan het uw huis koelen. Een warmtepomp is geen airco, maar maakt de temperatuur in huis behaaglijk. Het gaat dan om een aantal graden koeler in huis, dan de buitenlucht. Een warmtepomp werkt het beste met een lage temperatuurverwarming zoals vloer en/of wandverwarming.
Er zijn verschillende typen warmtepompen. Een luchtwarmtepomp maakt gebruik van de buitenlucht en werkt vergelijkbaar met een koelkast. Een warmtepomp met verticale bodemwisselaar maakt gebruik van de constante temperatuur in de grond en wordt vaak toegepast bij nieuwbouwwoningen. Er komt een puls tussen de 80 en 120 meter diep de grond, rondom deze puls wordt een temperatuur onttrokken welke gebruikt wordt om de woning en tapwatervat warm te maken. In de winter wordt deze techniek gebruikt om het huis aangenaam te verwarmen. In de zomer wordt de aarde geregenereerd en wordt de in de winter onttrokken warmte terug gegeven aan de aarde. Via dit principe wordt het huis in de zomer gekoeld.
Wilt u ook energie besparen of meer informatie ontvangen, dan kunt u contact met ons op nemen, of bel: 072-502 12 31.